Η πόλη της Κω

Καλωσορίσατε στην Κω, το κόσμημα του Αιγαίου...

Bristol Sea View Hotel

Ένα μέρος όπου η αρχαία ιστορία συναντά τον κοσμοπολίτικο τρόπο ζωής, μέρος όπου μνημεία του παρελθόντος στέκονται αγέρωχα στη διάρκεια των χρόνων. Απέραντες πεντακάθαρες παραλίες ξεκουράζονται νωχελικά κάτω από τον ελληνικό ήλιο...

Η πόλη της Κω ιδρύθηκε το 366 π.X., στο σημείο όπου βρίσκεται η σημερινή πόλη. Μεγαλύτερη άνθιση γνώρισε κατά τη διάρκεια των Ελληνιστικών και Ρωμαϊκών χρόνων, όταν η αγορά της ήταν κατά την αρχαιότητα μία από τις σημαντικότερες του τότε γνωστού κόσμου, ενώ μέχρι και σήμερα φημίζεται για τα ιδιαίτερα προϊόντα που προσφέρει.

Στην είσοδο του λιμανιού της Κω στέκεται το Κάστρο της Νεραντζιάς, το οποίο συνδέεται με την πόλη με μία γέφυρα που διασχίζει τη Λεωφόρο Φοινίκων. Η Γέφυρα του Κάστρου όχι μόνο αποτελεί τη σύνδεση με την πόλη, αλλά και τη σύνδεση με τον Πλάτανο, ένα από τα γηραιότερα δέντρα του κόσμου, που κατά την παράδοση κάτω από τη σκιά του δίδασκε ο Ιπποκράτης ο Κώος, γνωστός ως ο Πατέρας της Ιατρικής.

Bristol Sea View Hotel

Παντού στην Κω βλέπει κανείς απομεινάρια των πολιτισμών που πέρασαν από αυτό το λιμάνι. Το χαρακτηριστικότερο δείγμα είναι η αρχιτεκτονική, τα πολλά νεοκλασικά κτίσματα σε ενετικούς ρυθμούς, και ακόμα ειδικότερα, το Επαρχείο της Κω.

Αν θέλετε πραγματικά να γνωρίσετε τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Κω, πρέπει να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο. Βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας και διαθέτει κάποια από τα σημαντικότερα ευρήματα της περιοχής, ανάμεσά τους το ψηφιδωτό με τον Ιπποκράτη, γλυπτά της Αφροδίτης, του Έρωτα και ένα που πιστεύεται ότι είναι ο ίδιος ο Ιπποκράτης.

Ρωμαίοι, Οθωμανοί και Ιταλοί έχουν περάσει από το νησί, δημιουργώντας αυτό το αμάγαλμα πολιτισμών που ονομάζεται σύγχρονη Κως. Πολλά αρχαιολογικά μνημεία έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 3000 χρόνων. Επισκεφθείτε το Αρχαίο Θέατρο, τη Ρωμαϊκή Οικία (Casa Romana), την Αρχαία Αγορά, το ψηφιδωτό της «Αρπαγής της Ευρώπης» και άλλα...

Το Ασκληπιείο, λίγο έξω από την πόλη της Κω, είναι ίσως το δημοφιλέστερο, αλλά και σημαντικότερο αρχαιολογικό αξιοθέατο του νησιού, λόγω της παγκόσμιας φήμης του ως το μέρος που αποτέλεσε την Ιατρική Σχολή του Ιπποκράτη. Ακόμα και σήμερα, κάθε καλοκαίρι απαγγέλλονται τα λόγια του Όρκου του Ιπποκράτη, πάντα στα αρχαία Ελληνικά.

Bristol Sea View Hotel

Ο υδροβιότοπος στο Ψαλίδι περιμένει να τον εξερευνήσετε. Ο χώρος αυτός, είναι ιδανικό μέρος για χαλάρωση και επαφή με τη φύση. Σπάνια είδη πουλιών βρίσκουν καταφύγιο στην πλούσια χλωρίδα της περιοχής, ενώ οι πανέμορφες παραλίες του Ψαλιδίου αποτελούν παράδεισο για όσους λατρεύουν την ηρεμία. Λίγο μετά το Ψαλίδι είναι τα Θερμά, που πήραν την ονομασία τους από τις θερμές πηγές που υπάρχουν στην περιοχή. Τα νερά καταλήγουν στη θάλασσα, και η μεγάλη περιεκτικότητά τους σε θειάφι τα έχει κάνει πασίγνωστα για τις ιαματικές τους ιδιότητες. Τα Θερμά, απομονωμένα ανάμεσα σε βράχους και θάλασσα αποτελούν μια ανάσα ομορφιάς, απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο.

Τα πνευματικά δικαιώματα του κειμένου και των φωτογραφιών ανήκουν στον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού της Κω.
Copyright © 2001 - 2011

Το ξενοδοχείο Παροχές

  • Πισίνα & Πισίνα Jacuzzi
  • Παιδική Πισίνα
  • Δωρεάν ξαπλώστρες
  • Μπάρ στην πισίνα
  • Δωρεάν WiFi Internet

Δείτε περισσότερα...

Τα διαμερίσματα Παροχές

  • Κλιματισμός
  • Ψυγείο
  • Δορυφορική Τηλεόραση
  • Στεγνωτήρας μαλιών
  • Ηχομόνωση στα παράθυρα

Δείτε περισσότερα...

Επικοινωνία

Bristol Sea View
Hotel Apartments

Βασιλέως Γεωργίου 8 & Χάλκωνος
853 00 Κως

Φαξ 22420 27158

επικοινωνία
22420 20929